Dubtes sobre reciclatge: paper

El reciclatge és un tema que genera dubtes. Sempre hi ha restes amb les quals no saps ben bé què fer.

Un que sempre m’ha fet gràcia és el paper de la magdalena. Genera molts de dubtes. Sempre em ve al cap la imatge d’una senyora gran preguntant on va, no sé per què. Va al contenidor del paper? No, mai. Al contenir restes orgàniques i ser paper, pot anar a la fracció orgànica o, si al nostre barri no la recullen, ha d’anar al rebuig. A casa, per cert, se’ls donàvem al gos.

També hi ha dubtes respecte del paper d’alumini que, a casa, en diem paper de plata. Hi ha gent que es deixa endur pel mot “paper” i l’entafora al contenidor blau i no, va al contenidor groc, per ser metall.

Força problemàtic és també el paquet de tabac, fet de plàstic, cartró i un paper amb una cara metàl·lica. Val la pena separar aquell film finíssim i el paper metal·litzat i posar-los al contenidor groc, i el cartró, d’altra banda, al blau? Em supera i, davant del dubte, va al cubell del rebuig.

I els sobres amb finestreta de plàstic? Ens hem d’entretenir a separar el paper del plàstic i posar cada cosa al contenidor respectiu? Si no ho fem, el dipositem al contenidor blau o al del rebuig? No ho sé. Quan vaig viure a França, de la Caixa Postal, ens enviaven uns sobres amb la finestreta d’un paper vegetal translúcid, que no donava cap problema. Aquí no els he vist mai i em semblen una molt bona opció.

També em provoca dubtes la tapa del iogurt, un altre paper metal·litzat. El poso al contenidor groc o al rebuig? Per si de cas, jo el llenço al contenidor groc.

[@more@]

Quant a banalista

Tinc una espina clavada al peu i no me la puc treure, el que penso mentre ho intento, després ho escric al Dietari Banal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Dubtes sobre reciclatge: paper

 1. onix diu:

  Doncs mira… en un ajuntament molt proper a BCN ,lloc pioner en el reciclatge ,es varen impartir classes , durant uns mesos ,a fi i efecte que ningú es planteges aquests dubtes , com la majoria dels assistents eren senyores grans ,que son les que s’apunten a un bombardeig , jo també vaig pensar que dirien lo de les magdalenes ,i no… la primera que es va aixecar diu…. senyoreta i amb els preservatius usats com s’ha de fer? XDDD

 2. efe diu:

  Seré un malpensat, però jo estic convençut que al cau aquest on visc no reciclen res i que després ho ajunten tot. Jo ho pose al seu lloc amb molt bona fe. Cada vegada amb menys, però. És una mica com anar a votar. El que passa és que ací l’urna és més gran i de colors.

 3. Alepsi diu:

  A casa meva tenim ja 4 contenidors. Ma mare i ma germana estan molt conscienciades. Pim, pam, cada cosa al seu lloc. Jo normalment també. Però quan les vull empipar, llenço els briks de llet al rebuig… i llavors sento el meu nom en forma de crit…. i començo fotre’m de la seva conciència de reciclatge. xDDDD Però jo també reciclo, consti en acta. xDDD

  I perquè et foto tot aquest rotllo? Doncs mira, no ho sé… m’he perdut, un segon que em trobi….

  Ja. Venia a dir-te això, per explicar-te que mon pare, després li fa mandra anar a 4 contenidors diferents…. així que les 4 bosses van a parar al mateix contenidor. Al rebuig. I ell no ho fa per fotre, ho fa per vagància. Però vaja, la intenció és el que compta, no? No, no, ja sé que no… ai senyor…. com m’enrollo

 4. Athaelion diu:

  Permet-me discrepar en només una cosa. El paper d’alumini ha d’anar al rebuig, ja que conté metalls contaminants que no es poden reciclar. A part d’això que espero anar seguint aquest blog, sembla molt interessant…

 5. david diu:

  el paper de plata en quina papaerera es tira?

Els comentaris estan tancats.