Emigrants

Coneixeu algú que emigrés a un altre país?

Pregunteu-li per què ho va fer. Com es va sentir? Com el van tractar? Si, al país d’acollida, n’hi havia que deien que els immigrants els prenien la feina. Si va aprendre l’idioma del país. Quin record en guarda? Si hi tornaria. Si hi va fer amics. Si hi va trobar l’amor. Si les diferències li van suposar alguna dificultat. Com el va acollir la família de la seva parella? Què enyorava més? Què menjava i com ho aconseguia? Fins a quin punt s’hi va adaptar.

Per què va tornar o per què no ho va fer?

[@more@]Quant a banalista

Tinc una espina clavada al peu i no me la puc treure, el que penso mentre ho intento, després ho escric al Dietari Banal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Emigrants

 1. Carquinyol diu:

  1a.Si
  2a. Perquè si és quedaven aquí els pelaven.
  3a. Alguns molt malament, alguns altres com a persones.
  4a. Alguns hi havien, però temien més les malalties que podien portar.
  5a. Generalment com a una merda.
  6a. Que li prohibien parlar català “sigueu nets, parleu francès”
  7a. El seu somni és tornar a Catalunya. Va fer amics i va trobar l’amor.
  8a. Les diferències i les similituts també.
  9a. Bé
  10a. Passejar per la seua ciutat natal.
  11a. El que podia i treballant durament. I sinó a passar gana.
  12a. Es va adaptar plenament
  13a. No ha tornat perquè no s’ho pot permetre i, perquè, en el fons, aquesta terra no és pas igual a la que va deixar.

 2. Laprí diu:

  El meu pare va treballar a Alemanya alguns anys. Hi va anar amb un contracte directament. Li tractaven bé, ell vivia en un edifici amb més gent espanyola, i també turcs diu quen n’hi havia. He vist fotos d’aquella època i se li veu feliç, i divertint-se amb els companys allà. No sé si va arribar a tenir parella allà o no. En quant a l’idioma, en va aprendre una mica, però com que normalment només es relacionava amb els espanyols, no li va caldre gaire. Finalment va tornar, el perquè no ho sé, imagino que perquè a Espanya li va sortir alguna cosa, al poc a més, va conèixer la meva mare. I des de llavors, que crec que va ser a final dels 60, principi dels 70, doncs no hi ha tornat.

 3. efe diu:

  L’àvia per part de pare va anar a París a fer de conchita. Ara ja no li puc fer preguntes, però en va parlar tota la vida.Deia cosetes en francés. Un bon dia va tornar i va veure que allò no mereixia la pena. És tot el que te’n puc contar. I que ara imagine la por que devia passar una dona que gairebé no havia eixit del seua poble primer i d’Alcant després. M’hauria agradat parlar-ne amb ella.

 4. Alepsi diu:

  Doncs… no. Bé, sí. De fet sí. Però no tinc confiança com per a preguntar-los-hi això… en tot cas, avui volia parlar de les migracions al meu bloc… i al final, res, un post banal, tu…

  I tu, coneixes a algun? 😉

Els comentaris estan tancats.